Buscar este blog

jueves, 28 de febrero de 2013

AVALUAR I VALORAR ... SIGNIFICAT I SIGNIFICANT

Es un animal con una gran cola, de muchos metros de largo, parecida a la del zorro. A veces me gustaría poseer su cola en la mano, pero es imposible; el animal está siempre en movimiento, la cola siempre de un lado para otro. El animal tiene algo de canguro, pero la imaginación chica y oval no es característica y tiene algo de humana; sólo los dientes tienen potencia expresiva, ya los oculte o les muestre. Suelo poseer la percepción que el animal quiere amaestrarme; si no, qué intención puede poseer retirarme la cola cuando quiero agarrarla, y luego esperar tranquilamente que ésta vuelva a atraerme, y luego volver a saltar. FRANZ KAFKA:Ho chzei tsvorbereitungen auf dem Lande, 1953.

Descripció de la imatge 

Anàlisi Obra 1  títol :  Animal somiat per Frank Kafka. 

Dibuix amb l'ús de grafit vermell.Té format quadrat , pla sencer en el qual hi veiem un animal semblant al cangur però amb la cua més llarga i amb cara com de rata. El centre d'atenció és la cara i dóna un aire agresiu amb la mirada i pels colors vermells. En el que hem analitzat a classe Kafka i la metàfora animal ens indica que aquest autor fa parlar els animals establint una distància diferent a l'habitual. EL seu model no és antropocèntric més aviat s'hi veu una mirada desubjectivitzada. EL subjecte no coincideix amb l'objecte i per tant la relació varia. De la mateixa manera que "Josefina y un pueblo de ratones" del mateix autor el conte que serveix per fer parlar de manera diferent la ratolina , el dibuix imaginari del cangur situa la relació animal i home en un model diferent que podem dir post humanista . En aquest sentit no es personifica l'animal com els dibuixos de Disney o altres autors tot el contrari. 

Interpretació de la imatge 


És un cangur però presenta característiques de la rata com la cua llarga i la forma de la cara i de les potes.Un dels significats que hi trobo és que a vegades pensem que mengem una cosa però en realitat és una altra. Com ens afectaria pensar que mengem un altre animal? Per què mengem uns i altres no ? 
Un altre dels significats que hi trobo és la relació que tenim al veure un animal o un altre. Un cangur ens agrada , ens sembla bonic i si algú el mata ens enfadem. En canvi la rata, si veiem una ens produeix fàstic i si algú la mata li agraïm .D'on prové aquesta sel·lecció? Potser el cangur té una naturalesa més agresiva que la rata i en canvi el sentiment no canvia.Aqussta imatge ens ho vol recordar i la seva intenció és fer-nos pensar. 

El dibuix de Kafka parla de la relació home i animal i de l'aspecte de relació objecte i subjecte. 
L'home seguint un model especista o antrocentrista es situa per sobre de l'animal i elimina la seva identitat. Quan elimina la seva identitat el subjecte es transforma en objecte que l'home pot modificar  segons el seu gust 





Descipció de la imatge : Bansky , graffitti .

Anàlisi i obra :  MacDonals , Mickey Mouse i la guerra del Vietnam .. 


No hay comentarios:

PUBLICIDAD GRATUITA