Buscar este blog

miércoles, 28 de julio de 2010

Els tècnics en extinció de plagues confirmen que els escarabats i els ratolins s'han fet forts en el centre de Barcelona .



En la prensa d'avui i confirmant el que vaig poder veure ahir mateix Barcelona té una gran plaga de ratolins inmunes i escarabats americans resistents. Sembla que el fet que l'ajuntament hagi estalviat en mesures de prevenció durant la primavera ha ocasionat que ara a l'estiu proliferin i es converteixin en una veritable epidèmia urbana. Hamelin sembla que es troba doncs ben proper a la situació que patim a Barcelona. Però resulta força curiós com es dona aquesta notícia perquè es parla de que aquests insectes i animalons s'han fet forts a Gràcia, l'Eixample i al centre de Barcelona. em pregunto quina imatge té el turista quan veu com ratolins i escarabats creuen els carrers i els semafors en verd acompanyant el seu pas amb la mirada del "animaló que conviu " juntament amb els coloms , les cotorres i els gats a la Barcelona del disseny i de les exposicions. De fet sóc un gran amant dels animals però em fa pensar una noticia com aquesta acompanyada de la moguda que els partidaris dels toros amb samarretes negres porten a terme per donar suport a aquesta festa tradicional. Filòsofs com Peter Singer o bé Jesús Mosterín defensors dels drets dels animals no sé que poden pensar d'aquestes situacions. Per una banda la necessitat de l'expert exterminador amb raticides i cucaricides cada vegada més ineficaços i d'altra els defensors d'una festa antiga que persegueix amb la idea de reivindicar l'art de la tauromàquia el patiment, la tortura i la mort com a element lúdic dels humans. El famós projecte Simio que buscava no experimentar amb animals semblants a nosaltres en la linia evolutiva sembla que serà força difícil d'aconseguir. Ja porto dos amics i amigues que tenen aquest estiu un nou company de pis : el gosset o la gosseta que ha estat abandonada per un ésser humà dels que compren i abandonen impunement.  No es que pensi que els escarabats facin una feina interessant però si que formen part del paissatge urbanita de la nostra Barcelona dels jocs d'atletisme europeus o del Primavera Sound Festival.  I si necessitem un flautista que a l'estil del conte dels Andersen tregui els ratolins de la nostra ciutat potser podria també emportar-.se altres espècies "rara avis" que es manifesten per sacrificar besties, abandonar animals de companyia i cridar exterminadors per acabar amb part dels éssers vius del planeta. O no ?

1 comentario:

Marina Culubret Alsina dijo...

els músics hauríem de fer màsters en la tècnica Hamelin i així segur que superaríem la crisi econòmica que hi ha, també, en aquest àmbit... :-)

bona reflexió...!

t'envio un bri d'aire fresquet.
salut!

PUBLICIDAD GRATUITA